Uutiset 01.06.2018

Ostoskylä raitti on onnistuneen yhteistyön lopputulos

Oulaisten LVI ei tinkinyt järjestelmällisestä ja korkealaatuisesta työn jäljestä, vaikka tiukka aikataulu ja muuttuvat suunnitelmat tekivät Ostoskylä Raitin LVIA-urakasta haastavan.

Oulaisten LVI Oy on vastannut Kalajoella pian ovensa avaavan Ostoskylä Raitin LVIA-töistä. Mittavassa rakennusprojektissa on riittänyt haastetta, mutta nyt ollaan jo voiton puolella.

 

- Tämä ei ole ollut yksinkertainen projekti, sillä suunnitelmat ja piirustukset ovat muuttuneet matkan varrella usein. Aikataulu on ollut tiukka, kuten rakentamisessa yleensä on. Kaikki on kuitenkin saatu toiveiden mukaan tehtyä, aikataulussa on pysytty ja työn laatu on pidetty korkealla. Nämä asiat ovat meidän asiakkaille tärkeimpiä ja niistä pidetään kiinni, Oulaisten LVI:n työnjohtajana Raitissa toimiva Jarmo Hihnala summaa.

 

Raitin vastaava mestari Tapio Heikkilä on tyytyväinen Oulaisten LVI:n suoriutumiseen tiukassa aikataulussa ja tietenkin myös hyvään työn laatuun.

 

- Muutoksien kanssa on oltu hereillä koko ajan, eikä meillä ole mitään moitittavaa Oulaisten LVI:n työstä. Työn laadun näkee heti kun katsoo, miten putket on asennettu ja järjestetty. Oikeassa järjestyksessä työskenteleminen on tärkeää, etenkin kun joudutaan tekemään muutoksia moneen eri paikkaan yhtä aikaa, Heikkilä summaa.

 

Noin 3900 kerrosneliön ostoskylän eteläinen pääty muuttui alkuperäisistä suunnitelmista täysin erilaiseksi. Muutokset ovat ymmärrettäviä, sillä toimijoita on tullut ostoskylään lisää ja heidän tarpeensa ovat tarkentuneet vasta rakennusvaiheen aikana.

 

- Nyt kun oli pitkästä aikaa kunnon talvi, niin saatiin tehdä myös paljon lumitöitä työmaalla. Muuten tämä on ollut normaali rakennusprojekti, vaikka käyttäjämuutokset ovatkin tuoneet urakan loppuvaiheeseen haasteita, Heikkilä toteaa.

 

Ostoskylän toimitilat ovat 15 – 700 neliön kokoisia. Vuokraajina on ravintoloita, erikoisliikkeitä, aktiviteettipuisto SuperPark, päivittäistavarakauppa M-Market sekä monia muita erilaisia yrityksiä.

 

Töiden yhteensovittaminen on suururakan onnistumisen edellytys

 

Ostoskylä Raitin LVIA-työt aloitettiin viime vuoden syksyllä kivijalan sisäpuolen viemäröintitöillä. Parhaimmillaan työmaalla on ollut kuusi Oulaisten LVI:n työntekijää ja lisäksi osa töistä on toteutettu aliurakoitsijoiden kanssa. Automaatiotöiden aliurakasta vastasi Stenfors Oy ja ilmastointitöiden aliurakan hoiti Peltisepänliike T. Nissinen Oy.

 

- Ilmastointitöiden mittakaavaa voi hahmottaa faktojen kautta. Esimerkiksi putkien ja käyrien toimitukseen tarvittiin kuusi täysperärekkaa tavaraa. Ilmastointiputkia tulee rakennukseen yli 1,3 kilometriä ja ilmastoinnin konehuonetiloja on yhteensä yli 300 neliötä, Teemu Nissinen kertoo työn laajuudesta.

 

Muita erilaisia LVI-putkia ostoskylässä on yli viisi kilometriä.

 

LVIA-työt on tehty tiiviisti yhteistyössä ostoskylän rakennuttajan, suunnittelijan ja sähköurakoitsijan kanssa. Suururakassa on ollut tärkeää myös työn yhteensovittaminen muiden toimijoiden kanssa.

 

- Yhteistyö eri toimijoiden välillä on toiminut erittäin hyvin. Tämä on yksi meidän suurimmista urakoista ja joskus töistä kotiin lähtiessä takki on ollut melko tyhjä. Nyt alkaa jo helpottamaan ja odotetaan sitä, että ostoskylä valmistuu, Oulaisten LVI:n työnjohtaja Hihnala summaa.

 

Ostoskylän lopullisesta LVIA-suunnitelmasta vastasivat Insinööritoimisto JJMC Oy:stä Pauli Kamula ja Janne Ikäläinen. Hyvän lopputuloksen ja aikataulussa pysymisen kannalta tiivis yhteistyö LVIA-suunnittelijan kanssa oli erittäin tärkeää.

 

- Ollaan pidetty lähes päivittäin urakoitsijan kanssa yhteyttä ja pyritty yhdessä löytämään niin käyttäjien kuin kustannustenkin puolesta parhaat ja järkevimmät ratkaisut, Pauli Kamula kertoo yhteistyöstä.

 

Insinööritoimisto JJMC on noin vuoden vanha yritys, joka on alusta asti tehnyt tiiviisti yhteistyötä Oulaisten LVI:n kanssa useissa erilaisissa rakennusprojekteissa.

 

- Kiitän yrityksemme puolesta työntekijöitämme ja projektin eri osapuolia hyvästä ja toimivasta yhteistyöstä. Projekti on sujunut hyvin kiireisen aikataulun puitteissa. On ollut mukava seurata loistavasti toiminutta yhteistyötä myös työnjohdon, asentajien ja suunnittelijoiden välillä. He ovat ehtineet ja osanneet reagoida tarvitulla tavalla kiireisiinkin muutoksiin, Oulaisten LVI:n hallituksen puheenjohtaja Joni Simunaniemi kiittää.

 

 

Oulaisten LVI kiittää projektiin osallistuneita yrityksiä hyvästä yhteistyöstä

Rakennusliike Somero Oy

HSK Sähkö Oy

Peltisepänliike T. Nissinen Oy

Stenfors Oy

Putcon Oy

Insinööritoimisto JJMC Oy

Arkkitehtuuritoimisto Juha Paldanius Oy

 

Kiitos myös tukkureille, laitetoimittajille ja niille jotka jäivät tässä mainitsematta.

 

Erityiskiitos kaikille Ostoskylä Raittissa liiketoimintaa harjoittaville yrityksille.